• Muziek

  • Muziek

  • Muziek

  • Muziek

Musica pro Deo

Elke vierde zondag van de maand is er ‘Musica Pro Deo’. Onder deze naam klinkt ‘Muziek voor God’ in diverse vormen van liturgische middagvieringen en soms ook in de vorm van een concert. Bekende koren en ensembles uit Assen en omgeving brengen in deze vieringen muziek ten gehore uit de lange en rijke traditie van de kerkmuziek. Steeds in een wisselend liturgisch kader: cantatedienst, vesper of choral evensong, maar ook altijd met ruimte voor inbreng vanuit de gemeente (liturg en zang). De Adventskerk leent zich uitstekend voor de met zorg samengestelde liturgie in combinatie met prachtig uitgevoerde kerkmuziek.

De soorten muzikale vieringen:

Choral evensong: een gezongen avondgebed waarin elementen van de vesper en nocturnen zijn verweven.

Vesper: een getijdengebed aan het eind van de dag / begin van de avond, met veel ruimte voor verstilling.

Cantatedienst: door de Asser Bach Cantategroep (ABC) wordt al meer dan 30 jaar een cantate van Bach uitgevoerd binnen de liturgie van een cantatedienst. Vier keer per jaar brengen koor en orkest o.l.v. dirigent Marion Bluthard samen met de liturg in deze viering verleden en heden bij elkaar.

Overige muzikale middagvieringen: naast bovengenoemde vormen is er ruimte om een viering vorm te geven op een ándere wijze. Zoals bijv. een liedviering, waarin liederen op tekst van Huub Oosterhuis centraal staan.

Eén keer per jaar wordt een orgelconcert gegeven door de vaste organist van de Adventskerk.

Informatie:   Inge Meinardi, inge.meinardi@live.nl

 

Orgel op Woensdag

Wietse Meinardi bespeelt het Van Vulpen-orgel in de Adventskerk elke eerste en derde woensdag van de maand tussen 12:30-13:00 uur. Hij laat het instrument in vele kleuren horen tijdens ongedwongen bespelingen. Een mooie gelegenheid om het dit prachtige orgel te blijven horen en deze fraaie ruimte te ervaren. Soms zal hij ook het Deblieck-kistorgel bespelen en een enkele keer speelt een andere instrumentalist mee. Vooraf zal kort iets verteld worden over de muziek.

Informatie: Op www.wietsemeinardi.nl (en andere media) komt meestal het programma te staan en worden ook eventuele wijzigingen i.v.m. andere activiteiten in de kerk aangekondigd. Vooraf graag even checken of het doorgaat! Verdere informatie: info@wietsemeinardi.nl