• Vieren en ontmoeten

  • Vieren en ontmoeten

  • Vieren en ontmoeten

  • Vieren en ontmoeten

Musica Pro Deo

Choral Evensong met het Roder Jongenskoor o.l.v. Jaap de Kok en Wietse Meinardi orgel
zondag | 27 okt | 16:00 uur

Elke vierde zondag van de maand is er ‘Musica Pro Deo’. Onder deze naam klinkt ‘Muziek voor God’ in diverse vormen van liturgische middagvieringen en soms ook in de vorm van een concert. Bekende koren en ensembles uit Assen en omgeving brengen in deze vieringen muziek ten gehore uit de lange en rijke traditie van de kerkmuziek. Steeds in een wisselend liturgisch kader: cantatedienst, vesper of choral evensong, maar ook altijd met ruimte voor inbreng vanuit de gemeente (liturg en zang). De Adventskerk leent zich uitstekend voor de met zorg samengestelde liturgie in combinatie met prachtig uitgevoerde kerkmuziek.

De soorten muzikale vieringen:

Choral evensong: een gezongen avondgebed waarin elementen van de vesper en nocturnen zijn verweven.

Vesper: een getijdengebed aan het eind van de dag / begin van de avond, met veel ruimte voor verstilling.

Cantatedienst: door de Asser Bach Cantategroep (ABC) wordt al meer dan 30 jaar een cantate van Bach uitgevoerd binnen de liturgie van een cantatedienst. Vier keer per jaar brengen koor en orkest o.l.v. dirigent Marion Bluthard samen met de liturg in deze viering verleden en heden bij elkaar.

Overige muzikale middagvieringen: naast bovengenoemde vormen is er ruimte om een viering vorm te geven op een ándere wijze. Zoals bijv. een liedviering, waarin liederen op tekst van Huub Oosterhuis centraal staan.

Eén keer per jaar wordt een orgelconcert gegeven door de vaste organist van de Adventskerk.