• Verrassen en verbinden

  • Verrassen en verbinden

  • Verrassen en verbinden

  • Verrassen en verbinden

Ede Aans, programma met liedjes en verhalen van Ede Staal

In dit Groningstalig programma worden liedjes van Ede Staal gezongen door een vocaal kwartet, enkele verhalen van Ede worden ten gehore gebracht als ook een paar orgelimprovisaties van zijn werk gespeeld.
zaterdag | 09 nov | 20:00 uur

Peter Siebesma is musicus, beeldend kunstenaar en o.m. auteur van het boek ‘De weg van Lains noar Klooster’. Hij bracht de cd ‘t wordt altied wel weer licht met orgelimprovisaties op liedjes van Ede uit. De opbrengst kwam geheel ten goede van de Stichting Oude Groninger Kerken. Ook nam Peter het initiatief voor het Groningstalige programma Ede Aans. Uitvoerenden zijn een vocaal kwartet bestaande uit Hanneke van den Berg, sopraan – Martien de Pauw, alt – Taco van den Berg, tenor en Reinder van der Molen, bas. Allen zijn geschoolde zangers. Te horen zijn o.m. Mien Hogelaande, Nijstoatenziel, Vrouger, ’t Zel weer veujoar worden, Wat moakt ’t oet en ’t Het nog noeit zo donker west. Peter improviseert op orgel en begeleidt de zangers. Reinder is docent Gronings bij het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur en vertelt ook een paar verhalen van Ede.

Het programma werd met veel succes in diverse Groninger (Muntendam, Finsterwolde en Bellingwolde) en Drentse kerken (Emmen, Hoogeveen, Bovensmilde) gebracht. In september 2023 trad het ensemble op in de Petruskerk op het Ede Staal Festival in Leens

Het programma duurt ongeveer 75 minuten. Na afloop is er een nazit met een goed glas wijn of fris.

Bij de uitgang is er een open schaal-collecte waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Stadsklooster Assen

Zie ook https://www.petersiebesma.nl/ede-aans.html

 

Organisatie: Stadsklooster Assen, Pijler Verrassen en Verbinden